Over DJ Tibo

DJ Tibo ofwel Tibo Bouckaert is 18 jaar en komt uit Zonnebeke. Al van jongs af ben ik gepassioneerd geweest door muziek.

Webradio

Toen ik 12 jaar was heb ik voor het eerst muziek voor mijn vrienden gespeeld. Ik had een computer en een kleine micro in mijn kamer staan en maakte van daaruit radio voor al mijn vrienden. Dit werd steeds populairder dat ik samen met een vriend, die ondertussen ook DJ is, een ‘officiële’ webradio had aangemaakt. Hier hebben we vele jaren plezier mee beleefd. Vele mensen vonden het super wat we deden!

Uiteindelijk zijn we beiden met de webradio gestopt toen we bij Topradio Westhoek zijn gaan presenteren. En dat doe ik nu ook nog altijd! We presenteren onder andere elk jaar een zomerprogramma, elk onze eigen show en ook op speciale gelegenheden is er een kans dat je me op de radio hoort!

 

DJ 

Terwijl ik aan het presenteren was in mijn kamer heb ik mijn eerste stap richting het dj’en gezet: plaatjes in elkaar mixen. Dit vond ik zeer leuk en heb er later dan wat meer mee gedaan. Ik heb beginnen mixen op een Hercules MP3 E2 paneeltje. Toen ik voor het eerst op verschillende verjaardagsfeestjes mocht gaan draaien had ik wat geld om een nieuw paneel aan te kopen: de Pioneer DDJ-SR! Met dit paneel heb ik vele verjaardagsfeestjes verzorgd. Het paneel waarmee ik tot op vandaag nog altijd mee draai is de Pioneer XDJ-RX. Qua techniek kom ik dus al van heel ver. 😉

Toen mijn populariteit wat aangroeide werd ik gevraagd voor fuiven, feestjes in jeugdhuizen en pretparken… Daar stond natuurlijk al een groter paneel dan ik zelf heb, en moeten de overgangen natuurlijk goed zitten. Daarom besloot ik om dj-les te gaan volgen. Dit heb ik gedaan in de DJ-SCHOOL in Gent, 4 weken na elkaar leerde ik de kneepjes van het vak, en vooral de CDJ! Nu was (en ben) ik er helemaal klaar voor!

2016 was voor mij een succesvol jaar! Zo stond ik onder andere in Bellewaerde en heb ik andere zeer toffe feestjes mogen verzorgen.

2017 begint ook al met een knal: vanaf februari heb ik mijn eigen mix programma op Topradio Westhoek. Dit programma is steeds op dinsdag van 20-22u! Daar los ik elke week een vette mixtape met nieuwe tracks of ‘goeie ouwe’ platen, luister gerust eens mee 😉 (online doe je dat hier)